Сигнализирай!

Счупиха стъклото на линейка, отзовала се на сигнал за помощ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 17 часа
426

Счупиха стъклото на линейка, отзовала се на сигнал за помощ. Тази нелепа ситуация е от село Хаджи Димово, Казанлъшко. Към момента не е ясно кой е извършителят на грозния акт. 

НАЙ-ВАЖНИЯТ ЖИТЕЙСКИ ПРИНЦИП НА КИРИЛ МАРИЧКОВ

Линейката се отзовала на сигнал на телефон 112. Медиците тръгнали да спасяват жена, нуждаеща се от спешна помощ. Докато лекарският екип извършвал прегледа на ул. "Пролет", от близките къщи започнали да хвърлят камъни по болничната кола и счупили едното му стъкло, пише БНТ.

"Влезнахме вътре на посещение да прегледам пациента. В следващия момент излизаме и казвам на шофьора да ми свали носилката и той установява, че задното стъкло на линейката е счупено. Най-вероятно е от хвърлен камък и е строшено стъклото. Сега дойде друга линейка, за да може да транспортираме пациентката до спешна помощ", разказа д-р Садет Нури. 

Пациентката е транспортирана до болницата в Казанлък именно с другата линейка.

Ние от Господарите бихме искали да изразим възмущението си от действията на лицата, посегнали на линейката. Не стига, че здравната система изпитва своите затруднения, ами и такива инциденти да има… Щетата ще се поеме от държавния бюджет, т.е. от джоба на всички ни. Така че този, който е направил това, следва много добре да помисли на кого иска да навреди. Отделно заради него пациентката е трябвало да се бъде в друга линейка, дошла на място. Следователно, заради такава глупава проява се ангажира втори екип, вместо да се спасява друг живот при нужда.

Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.