Сигнализирай!

Украйна обсъжда териториални отстъпки към Русия, пише немско издание

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
378

Украйна иска да направи териториални отстъпки на Русия и войната да спре, пише немско издание. Това пише списание Der Spiegel, позовавайки се на високопоставен украински служител. Такъв вариант се обсъжда на високо равнище в страната.

ДАЖЕ И КОПЕЙКИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В РУСИЯ

Според събеседника на изданието, преди в Киев се смяташе, че победата трябва да бъде "безусловната капитулация" на Русия. "Но това е невъзможно без отстъпки", цитира Der Spiegel думите на украинския служител, който говори при условие за анонимност.

"Сделката трябва да бъде изгодна и за Русия", отбелязва източникът на медията. По думите му има спад на морала сред военните на Украйна. Съществува и разединение в обществото. 

"Прогнозата е лоша. Хората наистина не искат повече да се бият", казва източникът, цитиран и от News. Прогнозата му е, че подкрепата на Запада пестепенно ще отслабва. От друга страна, тази информация е в противовес на многобройните изявления за на западните съюзници на Киев. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски забранява да се водят всякакви дискусии за край на войната само с Владимир Путин, но не и с Русия като цяло. Това разясни междувременно ръководителят на кабинета на държавния глава Андрий Ермак.

Тепърва ще разберем какво ще е развитието по темата. Ние от Господарите ще продължим да отразяваме всичко важно.

Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.