Сигнализирай!

Даже и копейките ни не искат да живеят в Русия

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
405

Даже и копейките ни не искат да живеят в Русия. До този извод се стига, след като стана ясна статистиката колко европейци са поискали да се преместят да живеят и работят в Русия. Става дума за едва 150 души, които са се възползвали от новата схема на руските власти и идват от "държави, които натрапват деструктивни неолиберални постановки".

Сред тях няма нито един българин. 

Най-много молби за временно местожителство до руски консулства в Европа има от Румъния и Германия - по 30. Кандидатите са на средна възраст и приличен социален статус, пише в. “Сега”. Има още по десет молби от холандци и австрийци, три - от латвийци. Сред тези 150 души, които споделят ценностите на Москва и Путин, има също от Великобритания, Италия, Канада. 

Най-честото обяснение на кандидатите за желанието им да се преместят в Русия е, че са се уморили от европейския начин на живот, високите цени и наплива на мигранти.

Указът

Това лято президентът Владимир Путин подписа указ, с който разреши на чужденци, споделящи "традиционните руски духовно-нравствени ценности", да могат да се преместят в Русия. Има законови улеснения. Желаещите няма нужда да знаят езика, да имат познания по руска история и т.н. В документа за попълване трябва да има следния мотив: "Неприемането на реализираната от техните държави политика, натрапваща неолиберални идеологически постановки, противоречащи на традиционните руски духовно-нравствени ценности". 

Писмената молба се адресира до руските консулства и посолства. 

У нас

Знаем, че в социалните мрежи продължават да се вихрят спорове кой път да избере България - на Европа или на Русия. Този въпрос, разбира се, звучи абсурдно, тъй като сме част от Европейския съюз. Интересно е обаче защо и копейките не искат да ходят при Путин. Какво ли толкова ги притеснява? Предлагаме им, ако все пак толкова много харесват Путин, да подадат молба и да следват своите житейски мечти. 

Благодарим за вниманието.

Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.