Сигнализирай!

Екоинспектори ще протестират за по-високи заплати

Gospodari.com
Gospodari.com
14.10.2024 г.
267
0

Служителите от Изпълнителната агенция по околна среда, регионалните екоинспекции и басейновите дирекции в страната стягат протести веднага след изборите на 27 октомври. Причината е, че те са чиновниците с едни от най-ниските трудови възнаграждения.

"Вече повече от 5 години работещите в тези структури не са получавали никакво увеличение на заплатите", обяснява пред БНР Валентина Васильонова от Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. Тя посочи, че средната работна заплата на екоинспекторите е 1550 лева, което е с 30% по-ниско от средната заплата за подобен тип администрация - с разрешителни и контролни функции,

Протест в Пловдивско заради голямо забавяне на строеж на жп надлез (видео)

Екоинспекторите ще протестират с искане за 30% увеличение на работните им заплати за 2024 г. и 15% - за 2025 г. 

Това са хора, работещи на терен, които са непрекъснато на разположение. Те дават разрешителни и следят дали бизнес операторите спазват изискванията и които отговарят за търгуването с въглеродни емисии.”, коментира Валентина Васильонова.

От синдикалната организация посочиха, че това е трета поред подписка за по-високи заплати, която служителите на екоинспекциите организират. Този път зад тях застава синдикат. Адресатите не са само министерства, но също депутатите в новия парламенти и парламентарните комисии.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.