Сигнализирай!

Година след заканите на Гонзо сме още по-далеч от обещания велик национален отбор

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 18 часа
1305
0

12 месеца след заканата на настоящия президент на БФС Георги Иванов-Гонзо, че ще възкреси националния ни отбор за 2-3 години, обещанието му изглежда по-бледо от всякога. 

Считано от днес остават от 291 до 661 дни до 8-и август 2025-а или 2026-а година. Това са примерните дати, които Гонзо даде на цяла България, за да възвърне величието на националите.

На паметната дата 8-и август 2023 г. той, тогава все още директор, се закани, че ще му трябват 2-3 години, за да създаде нов и силен отбор.

"Това няма да стане веднага, но след 2-3 години България ще има резултати. Сега сме 8-и август, ще си говорим след 3 години. Гледам коментари след мача със Сърбия, че ние сме на 77-мо място. Да, но ще видим след 2 години къде ще сме, след 3. Ще поживеем, ще видим."

Е, поживяхме година и видяхме как падаме до 81-о място в световното класиране. След двата ни безобразни мача срещу Люксембург и Северна Ирландия думите на Гонзо звучат по-скоро като подигравка, отколкото като някаква реална амбиция. Да не говорим, че визитата ни в Белфаст беше една от най-срамните в историята на международния футбол с наше участие.

Над 20 години нагло заграбване напълно унищожиха българския футбол. Ние имаме нужда от цялостни реформи и изграждане на инфраструктура, грижа за младите таланти и ясна програма. А не месиански обещания от поредния замесен в схемата.

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.