Сигнализирай!

След сигналите за тормоз над жени в МВР съдът застана зад една от жертвите (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
167
0

След серия от прояви на тормоз над жени полицаи от страна на техни колеги мъже, включително такива на ръководни постове в системата на МВР, има развитие по едно от заведените дела, предава NOVA.

8 са общо случаите на потърпевши, по които адвокат Галентин Грозев работи към момента. По думите му случаите са много повече, но жените трудно събират смелост да сигнализират. Той посочи, че е в договорни отношения със Синдикален алианс сигурност в МВР и работи активно със служителите. 

Конкретния случай е безпрецедентно решение, което касае признание от съда за служител от МВР - Димитър Кикьов, началник на отдел ”Охранителна полиция" в ОДМВР - Сливен. Този човек от години тормози и преследва моята клиентка. Той беше завел иск и частна тъжба, след подадено оплакване от клиентката ми", посочи адвокат Грозев.

Всяко 8 момиче е било жертва на сексуално насилие преди да навърши 18 години

По думите му клиентката му е била обект на непрекъснати дисциплинарни проверки. Тя е споделила, че няколко пъти на оперативки се е почуствала засегната и обидена, заради становища на колеги, че е жена на заемания от нея пост.

Това е една малка крачка в правилната посока. Но, докато не се стигне до наказания и присъди за хората, които са злоупотребили със служебното си положение, издевателствата над служителки в системата на МВР ще продължат.

Скъпи приятели, ако сте жертва на тормоз или издевателство на работното място, не се страхувайте да подадете сигнал и да потърсите помощ. Това е единственият начин, по който на властите може да им бъде търсена отговорност.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.