Сигнализирай!

Войници от Северна Корея вече пристигат в Русия, обяви Сеул

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
188
0

Войници от Северна Корея вече пристигат в Русия, обяви Сеул. Страната е започнала да изпраща войски да се бият на страната на Русия в Украйна. Първите 1500 войници вече са пристигнали в Русия, като се очаква броят им да достигне 12 хиляди, пише Дневник.

По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че според разузнаването до 10 хил. военни от армията на КНДР могат да се присъединят към войната.

Южнокорейският президент Юн Сук Йол свика среща за сигурността в петък и каза, че международната общност трябва да отговори с "всички налични средства". Ако информацията се потвърди, Северна Корея ще е третата държава, участваща във войната в Украйна.

Според разузнавателните данни на Сеул севернокорейските войници преминават обучение в руски бази в Далечния изток - в Хабаровск, Владивосток, Усурийск и Влаговешенск.

Русия ще провъзгласи Северна Корея за свой стратегически партньор

Разузнавателната агенция на Сеул публикува въздушни снимки на Усурийск и Хабаровск, където според тях са се събрали стотици севернокорейски войници, както и друга снимка на севернокорейското пристанище Чунджин, където според съобщенията е показан руски кораб, превозващ севернокорейски войници.

Корейската разузнавателна агенция заяви, че е установила, че от август КНДР е изпратила 13 хил. транспортни контейнера, превозващи снаряди и ракети, както и противотанкови ракети в Русия.

Според военните експерти севернокорейските войници поне на първо време няма да са много полезни на руснаците заради езиковата бариера и липсата на военен опит, но могат да получат задачи по охраната на руско-украинската граница, за да може Москва да освободи части, които да бъдат изпратени на фронта, съобщава BBC.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.