Сигнализирай!

Разбиха печатница в Шумен, създавала фалшиви банкноти с хартия за...дюнери

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 6 часа
353
0

Разбиха печатница в Шумен, създавала фалшиви банкноти с хартия за...дюнери. Там са произведени поне 2000 броя от 50 лева, предава NOVA

При спецакцията са задържани двама мъже, които вече имат присъди за други престъпления. Окръжният прокурор Орлин Куздов съобщи, че фалшивите банкноти са с изключително високо качество. Според признанията на един от арестуваните те са създали поне 2000 броя от 50 лева.

По случая служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" работят повече от година. Единият задържан под стража е създавал фалшивите банкноти, а другият, който е с мярка домашен арест, е отговарял по-скоро за разпространението им.

Двамата мъже са си общували единствено по интернет. В глобалната мрежа са търсили и информация за материалите и техниката, нужни за изработването на копията на банкнотите. Осигурявали са си хартия от Китай и Турция, а турската хартия всъщност е предназначена за опаковането на дюнери, уточни заместник-окръжният прокурор.

Създателят на фалшивите банкноти може да получи от 5 до 15 години затвор. 

Коментарът на "Господарите"

Признаваме, доста изобретателен метод за създаване на фалшиви банкноти. Престъплението обаче е сериозно и се надяваме, че ще бъде наказано със строгостта на закона. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.