Сигнализирай!

Появиха се съмнения, че новият български суперавтомобил е плагиатстван (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
226
0

Появиха се съмнения, че новият български суперавтомобил е плагиатстван. Темата за суперавтомобила, широко рекламиран като изцяло български, продължава да е много актуална в социалните мрежи. Особено актуално взе да става съмнението в него, защото някои тесни специалисти видяха неща, които рушат ореола на българския суперавтомобил. От волана, през емблемата, до седалката и купето. Според някои инж. Ахмед Мерчев е герой. Според други обаче той си приписва чужди заслуги, разказва NOVA.

Появиха се твърдения, че в Китай воланът на прототипната кола струва 30 лв., а седалката ѝ егеймърски стол, който също не е скъп. По думите на инж. Мерчев обаче предпроизводствените модели струват от стотици хиляди левоведо милиони. Потребителскитени коли ще бъдатс много по-висок класджантиволани и седалки, увери създателят намодела.

Българин ще произвежда суперавтомобил, способен да развие 580 км/ч, в родопско село (видео)

Тепърва автомобилът ще хвърчи по писти. Ние сме в началото на пътя си. Пуснахме прототипа, за да видят хората, че у нас се произвежда нещо”, обясни инж. Мерчев. Той не отрече приликите с друга луксозна марка спортни автомобили. Създателят на българската хиперкола обясни, че от години е фен и сам е поискал моделът да бъде вдъхновен от италианската марка.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.