Сигнализирай!

Пуснаха на свобода траурния агент, извършвал фалшиви кремации (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
58
0

Освободиха от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева траурния агент от Пловдив Николай Амбарев, обвинен за измама с фалшиви кремации, съобщава bTV.

При предходното заседание обвиняемият призна за два случая. Траурният агент е давал по 20 лева на ден на собственици на хладилни камери.

С какво създава предпоставката да считаме, че ако не е задържан под стража, ще тръгне да коли и беси. Искаме по-лека мярка за неотклонение по преценка на съда“, заяви адвокатът на обвиняемия Кирил Николов.

Арестуваният собственик на траурна агенция е събирал пари за фиктивни кремации

За фиктивната кремация са взимани около 800 лв.

При претърсвания в офисите на траурната агенция са намерени документи, доказващи измамата. Телата са съхранявани в хладилна камера на друга агенция.

Преди седмица 25-годишният собственик на траурната агенция Николай Амбарев се разплака в съдебната зала. Той заяви пред съдията, че повече няма да се занимава с тази дейност.

Отговорност за контрола върху фирмите, предоставящи погребални услуги, имат няколко ведомства. От бранша обаче заявяват, че дори и това не дава гаранция, че всичко се извършва при пълно спазване на законите.

След поредната измама от бранша казват, че те не са нова или непозната практика.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.