Сигнализирай!

МВР се "бори" с дилърите на гласове с...предупредителни протоколи (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
221
0

МВР се “бори” с дилърите на гласове с...предупредителни протоколи. Това заяви вътрешният министър Атанас Илков пред NOVA

Той заяви, че са проверени всички списъци с имена на сочени за купувачи на гласове, които към момента са постъпили в силовото ведомство. Те съвпадали с онези, с които и МВР разполагало. С въпросните хора са проведени разговори и са им връчени предупредителни протоколи. 

Вътрешният министър заяви, че след приключване на действията на МВР, материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

От началото на изборния ден в МВР са постъпили 75 сигнала за купуване на гласове от цялата страна. Както сигналите, така и образуваните досъдебни производства са значително повече в сравнение с вота през юни. „Предполагам, че до края на деня броят им ще се увеличи”, каза още Илков. Той посочи, че това се дължи на активността на гражданите и на действията на полицията.

Вътрешният министър каза, че за почти всички партии има сигнали, че участват в търговията с вот. И уточни, че схемите са стари.

На въпроса дали МВР успява да осигури честни избори, той обясни: „Гарантирахме добър обществен ред, така че всеки един гражданин да има възможността и комфорта да изрази своя вот спокойно, без никакви проблеми”.

Коментарът на “Господарите” 

Ние ще си позволим да отговорим от името на министър Илков - не, не просто не успяхте да осигурите честни избори, а направо позволихте на партиите да си осигурят платени гласове. Предупредителни протоколи? Така ли от МВР се борят с дилъри, които получават стотици хиляди, за да купят гласове? Ще прозвучим цинично, ако ви кажем като какво точно ни звучат тези “предупредителни протоколи”. Продължавайте да “дърпате за ушите”, докато трябва да ги задържате и осъждате за действията им. Страхотна държава! 

Скъпи приятели, гласувайте свободно и по съвест, за да сложим край на хаоса в страната. Изпращайте ни сигнали за всякакви злоупотреби и нередности на gospodari.com.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.