Сигнализирай!

Обработката на протоколите в София приключи: 50% от машините са дали проблем (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
227
0

Приключи обработката на протоколите от секционните комисии в 23 РИК София. Това се случи пред членовете на две Районни избирателни комисии в „Арена 8888 София“. Ситуацията вече е спокойна. По предварителни данни около 50% от машините са дали проблем, а 12% са отказали изцяло. 

Имало е проблем и при броенето на гласовете, и в попълването на документите, съобщава NOVA.  

"За нас важно е възможно най-бързо СИК да си тръгнат и да не чакат след дългия и уморителен ден. В момента всички протоколи са приети, книжата се сканират и се подготвят за изпращане в ЦИК", каза председателят на 23 РИК Полина Витанова.

ЦИК на въпросите ни за агитация в изборния ден и на турски: Не чух, не видях, не разбрах (РЕПОРТАЖ)

По-рано тази нощ приключи предаването на протоколи и в 24 и 25 РИК. Изборните книжа бяха приемани в „Асикс Арена“. Основните грешки на секционните комисии са били при преференциите.
Въпреки че в повечето секции са гласували по една трета от имащите право на глас, броенето на бюлетините е неточно. Някои от членовете споделиха, че грешките в протоколите им били технически и могли да се избегнат.

Сред най-честите грешки се оказва сборуването на хартиените бюлетини и отрязъците от машината. Най-много време пък отнело на комисията да прехвърли числата от черновите на официалния протокол. В част от секциите не грешки на хората, а грешки на машините създали неприятностите. Някои от устройствата имали проблеми със захранването.

Интересно дали ще разберем кой е виновен за неизправностите с машините и дали ще има санкционирани. 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.