<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104333" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Националната...

Окончателно: Всички ученици в София и в още няколко общини в страната минават онлайн от утре (видео)

20 Октомври 2021
0 608

Окончателно: Всички ученици в София и в още няколко общини в страната минават онлайн от утре, съобщи NOVA.

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от Covid-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София-град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.

Окончателно: Всички ученици в София и в още няколко общини в страната минават онлайн от утре

Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г.

Столичното РЗИ предлага малките ученици да продължат присъственото си обучение до петък

Министерството на образованието и науката (МОН) предложи на Министерството на здравеопазването (МЗ) да удължи с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в споменатите общини с висока заболяемост. Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си в къщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа днес в МОН не беше получено съгласие от МЗ. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за преминаване в онлайн обучение от утре за всички ученици в София-град и засегнатите общини.

Появи се видео как протестиращи обиждат образователния министър и го удрят с прът на знаме

Междувременно МОН актуализира Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021-2022 г. Те са в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. Промените ще бъдат публикувани на сайта на МОН, след като бъдат утвърдени от двамата министри.

Окончателно: Всички ученици в София и в още няколко общини в страната минават онлайн от утре.

Източник: NOVA

Снимки: Unsplash

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции