<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150065" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво да очак...

Осиновена в САЩ българка е кандидат за Сената (видео)

07 Ноември 2022
2 4937

Осиновена в САЩ българка е кандидат за Сената. Деси Андерсън от Илинойс е с български корени. Тя е осиновена от България, когато е била осемгодишна.

Американската с български корени се определя като новото и свежо лице на републиканската партия.

На изборите на 8 ноември тя ще се изправи срещу демократа Дейвид Кейлър, който заема тази позиция от 2006 година досега.

Деси Андерсън е от ромски произход и първите си 7 години прекарва в дом за деца, лишени от родителски грижи в Каспичан.

“Изоставена съм на улицата, когато съм само на 10 дни. Не се е очаквало да оцелея”, разказва тя в официални си клип за предизборната си кампания.

Спомня си, че искала да ходи на училище, но не ѝ позволявали, защото била ромка. Пристига в САЩ на 8 години, когато е била осиновена. За това време споделя, че сред любимите ѝ занимания било и ученето.

Сега Деси има съпруг и дете. Семейството управлява имот за селски туризъм в централната част на щата Илинойс.

Бизнесът на семейство Андерсън обаче е засегнат от политиката на демократите.

Какво да очакваме от изборите в САЩ

Осиновена в САЩ българка е кандидат за Сената (видео)

Допълнителни данъци върху храната и бензина се отразяват негативно на фирмите в щата. Затова Деси решава да се кандидатира за Сената. И вече 10 месеца събира подкрепата на хората.

Предстоящият във вторник вот за Сенат и Камара на представителите в САЩ е решаващ. Т.нар. избори в средата на мандата ще определят кой ще има мнозинство и в двете камари на Конгреса.

Ако републиканците спечелят, това ще бъде лоша новина за президента Джо Байдън. Може да се промени и политиката към Украйна. Очаква се републиканците да спечелят Камарата. В Сената силите са почти изравнени.

Осиновена в САЩ българка е кандидат за Сената (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции