<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150975" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин зак...

От днес всички автомобили трябва да са със зимни гуми

15 Ноември 2022
2 3146

От днес всички автомобили задължително трябва да са оборудвани със зимни гуми. В противен случай, глобите са в размер от 50 до 200 лева в зависимост от степента на техническата неизправност.

“От 15 ноември влиза в сила законовата разпоредба за използване на гуми, подходящи за зимни условия или с дълбочина на протектора, не по-малка или равна на 4 мм за всички моторни превозни средства. Акцентът в дейностите на Пътната полиция ще бъде именно проверка на състоянието на зимните гуми”. Това заяви Мария Ботева от Главна дирекция “Национална полиция”.

Колко струва подготовката на колите за движение през зимата?

От днес всички автомобили трябва да са със зимни гуми
iStock

От пътна полиция напомнят на колоездачите, мотоциклетистите и мотопедистите, че също трябва да се погрижат за превозните си средства и да се движат по безопасен за всички начин.

50 лева глоба за гуми с грайфер под 4мм

Полицията отчита ръст на санкционираните с фишове водачи. Според техните данни за първите 10 дни на месец ноември глобените са повече от 26 500 души. Това е увеличение с около 3000 души повече в сравнение с предходната година.

От днес всички автомобили трябва да са със зимни гуми

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Алек

    15 Ноември 2022

    както е написал колегата - НЕ зимни, а с минимален грайфер от 4 мм. Поне вие не пишете фейкове!

Покажи всички Скрий

Реакции