<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114996" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След въвежда...

Отпада хартиената “Гражданска отговорност” при технически преглед

13 Януари 2022
0 1395

Вече не е необходимо водачите на автомобили да предоставят на хартия задължителната застраховка “Гражданска отговорност” при извършване на годишен технически преглед на колата, предава в. “Сега”.

В резултат на установената връзка за обмен на данни между системите на Гаранционния фонд и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, наличието и валидността на задължителната застраховка се проверява по електронен път в пунктовете за годишен технически преглед.

Масово у нас се карат стари коли на над 13 години

Масово у нас се карат стари коли на над 13 години

“Целта ни е да улесним водачите и да намалим ненужната административна тежест”. Това заявява председателят на Управителния съвет (УС) на Гаранционния фонд Максим Колев. Той твърди и, че предоставянето на удобни за гражданите дигитални решения е сред водещите стратегически приоритети на ГФ.

По-рано отпадна и носенето на квитанция за платен в общината данък на колата. И по този въпрос вече се прави електронна справка.

Отпада хартиената Гражданска отговорност при технически преглед

Източник: в. “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции