<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147031" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 200 пилотн...

Оцелял от кораба “Титаник” си припомня трагедията в емоционално интерю (видео)

10 Октомври 2022
0 2759

Оцелял от кораба “Титаник” си припомня трагедията в емоционално интерю. Човекът дава подробности за чудото на своето оцеляване пред камера, информира ladbible.

Как се образуват и опасни ли са следите от самолети в небето (видео)

Оцелял от кораба "Титаник" си припомня трагедията в невероятно интерю (видео)

Името на мъжа е Франк Прентис. Той е бил на борда на британския пътнически лайнер, когато плавателният съд се е ударил в айсберг. Това става в средата на Атлантически океан на 15 април 1912 г.

Франк е пътувал с билет за първа класа при първия круиз на кораба от Саутхемптън, Великобритания, до Ню Йорк, САЩ. На борда имало 2240 пътници, без да броим екипажа. Повече от 1500 души губят живота си в трагедията.

Интервюто

В интервю за BBC Прентис говори за травматичното събитие и как то продължава да му влияе години по-късно. “Всичко се завърта отново пред очите ми, докато лежа в леглото през нощта”, споделя човекът.

Припомняйки си момента на удара в айсберга, оцелелият разкрива интересна подробност. Не се е усетило като удар, а като забиване на спирачките на кола.

“Погледнах навън и небето беше ясно. Звездите блестяха, морето беше мъртвешки спокойно. Така че излязох от кабината.”

Прентис отишъл до палубата на десния борд, където можел да види самия айсберг. Тогава нямало признаци на повреда. Въпреки това, той скоро осъзнал, че корабът се е ударил и потъва.

“Въпреки че трябваше да е непотопяем – с двойното дъно – айсбергът беше пробил “Титаник” отпред от десния борд. Точно към машинното отделение. През двете защитни стени.”

“1500 души загубиха живота си, аз съм един от оцелелите щастливци.”

Прентис споделя още, че висял във въздуха със своята спасителна жилетка, след това цопнал в ледената вода. Наоколо имало страшно много мъртвешки тела. Късмет било също, че не се ударил в нещо при падането във водата.

Гледайте емоционалния разказ на оцелелия пътник.

Оцелял от кораба “Титаник” си припомня трагедията в емоционално интерю (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции