<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131111" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гърция плати ...

Отстъпката за гориво ще важи срещу талона на колата

27 Май 2022
0 35154

Отстъпката за гориво ще важи срещу талона на колата, пише в.Сега.

Вече е изработена схемата, по която ще се ползва отстъпката от 25 ст. на литър гориво (бензин, дизел, пропан-бутан (LPG) и метан (CNG), която правителството оповести, за да бъдат подпомогнати потребителите на фона на нарастващите цени. 

Първо – отстъпката ще е само за зареждане на автомобилите с горива от нисък клас. Така ще може да се възползват повече социално слаби граждани. (Счита се, че по-платежоспособните собственици на по-модерни и скъпи коли традиционно предпочитат горива от по-висок клас).

Второ – въпросните 25 ст. по-малко на литър, ще се отпускат срещу представен регистрационен талон на автомобила. Тя ще важи за първите 50 л гориво т.е ще е в размер на максимум 12,50 лв.

Трето – бензиностанциите ще си получават парите, които губят по тази мярка директно от НАП. Според изявление на министерството на финансите за сайта businessnovinite.bg отстъпката “ще се отчита като разход, под формата на компенсация за домакинствата и ще се финансира за сметка на държавния бюджет. Направена е доработка на системата на бензиностанциите и как те отчитат към НАП, тъй като тези 25 стотинки трябва да бъдат възстановени от държавата към тях. Това ще се случва с отчетите, които те подават.”

Отстъпката за гориво ще важи срещу талона на колата

25 стотинки отстъпка за литър гориво? (видео)

Вчера все още не беше ясно как точно ще се полва антикризисната отстъпка за горивата:

Днес стана ясно също така, че правителството е отправило и запитване до Европейската комисия дали може за премахне акциза върху метана, което евентуално би свалило цената на CNG горивото с 4-5 ст. на килограм.

Отстъпката за гориво ще важи срещу талона на колата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Давиго Нахакам

    29 Май 2022

    Комунизъм от най висша степен

Покажи всички Скрий

Реакции