<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122050" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Истерията с о...

Паника за олио, брашно и захар и в Румъния

14 Март 2022
0 861

Не само у нас има истерия за слънчогледово олио, но и в цяла Румъния, включително столицата Букурещ. Големите супермаркети решиха да ограничат продажбите на някои продукти като брашно, захар, олио и царевица, предава БНР.

Захарта и олиото започнаха да изчезват от магазините, пише „Gazeta de Sud”. От медията допълват, че в момента се купуват най-евтините продукти, а основните продукти все още се намират в магазините.

От рафтовете изчезват бързо олиото, брашното и захарта.

Някои вериги магазини в град Яш са започнали да ограничават количеството олио, захар или брашно, които клиентите могат да купуват. Наложен е лимит от 5 бройки от артикул на човек.

Истерията с олиото: ще има ли дефицит на храни в България

От Асоциацията на големите търговски вериги в страната посочват, че има значително увеличение на търсенето на нетрайни хранителни продукти.

Истерията с олиото: ще има ли дефицит на храни в България
Масови проверки в търговски обекти у нас

Комисията за защита на потребителите (КЗП) през последните дни извърши над 350 проверки в търговски обекти. Целта е да бъде установено дали търговците продават олиото на предварително обявените за потребителите цени. Тук спадат стоките, включени в различен тип акции, промоции, намаления, тиражирани чрез рекламни брошури, интернет и телевизионни реклами, съобщават от КЗП. 

Промоция от 2.99 лв за бутилка олио предизвика истерия в супермаркетите в страната (видео)

Когато търговците на дребно поемат ангажимент към своите клиенти да им продават стока на определена цена, ако това не бъде спазено, КЗП санкционира тези търговци за нелоялна практика.

КЗП отчита и количествата на доставките и ще налага глоби на търговците, които целят да привлекат клиенти в своите магазини, без да осигурят заявените количества стоки на промоционални цени, се казва още в съобщението. 

Паника за олио, брашно и захар и в Румъния

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции