<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147508" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Москва призн...

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа обяви Русия за “терористичен режим”

13 Октомври 2022
0 233

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) обяви Русия за “терористичен режим”. Депутатите одобриха почти единодушно резолюцията. Документът изисква от страните-членки на Съвета на Европа да не признават референдумите в Донбас, Запорожие и Херсонска област, да подкрепят финансирането за възстановяването на Украйна и да предоставят на страната “необходимите системи за противовъздушна отбрана”.

Резолюцията изисква още да бъде създаден специален международен трибунал за военни престъпления, пише в. Дневник.

Москва призна, че има починали мобилизирани войници

“Асамблеята припомня, че руската Дума е гласувала в подкрепа на нахлуването и анексирането на Крим и отбелязва с голяма загриженост, че е потвърдила и последвалите незаконни опити за анексии. Това е още една демонстрация, че руската Дума не може да бъде третирана като равноправен партньор сред свободните и честно избрани парламенти на демократичните страни”, се посочва в резолюцията.

Документът се нарича “По-нататъшна ескалация на агресията на Руската федерация срещу Украйна” и е по инициатива на представителя на Европейската народна партия от Литва Емануелис Зингерис.

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа обяви Русия за “терористичен режим”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции