<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103107" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето в кое бъл...

Първокласник изпадна в кома след побой в училище (видео)

12 Октомври 2021
0 2920

Първокласник изпадна в кома след побой в училище

Първокласник от плевенското село Бреница изпадна 5 дни в кома след побой в училище, предава bTV.

Бащата на момчето сигнализира, че преди седмица, в края на учебните занятия, 7- годишният Зоран посещава погрешка женската тоалетна в училище. Там се среща с 14-годишно момиче, което го удря и рита с крак два пъти.

Отново агресия в училище, осмокласник е с комоцио след побой от по-голям ученик (видео)

Вследствие на инцидента момчето е настанено в Плевенската болница, а близките му твърдят, че е прекарало 5 дни в кома.

“Обадиха ми се по телефона, че синът ми е претърпял побой и е закаран в болницата в град Кнежа. Първо е бил ритнат в корема, а след това – в гърдите, но лекарите твърдят, че той не може да е в това състояние само от два удара. Впоследствие разбрах, че учителите не са реагирали, а линейката е закъсняла с около 20-30 минути. Ние сме съседи с въпросното момиче, никога не е имало вражда между тях, не са били в лоши отношения”, разказва бащата на момчето Николай.

В момента 7-годишният Зоран се възстановява и вече е напуснал интензивното отделение на болницата в Плевен. Но все още не може да говори.

Бабата на момчето твърди, че медицинското лице в училище не е било на мястото на инцидента. Тезата ѝ подкрепят и очевидци, които разказват, че след като първокласникът си е глътнал езика, на място е реагирала неговата леля.

Първокласник изпадна в кома след побой в училище
Реакции

Заместник-директорът на училището в Бреница Цветослав Пеновски обаче заяви, че сестрата в учебното заведение се грижи и за децата в детската градина в селото. Това е наложило нейното забавяне.

Родителите на останалите първокласници изпитват притеснения за сигурността на децата си, а близките на момчето искат наказание за 14-годишното момиче.

Първокласник изпадна в кома след побой в училище

Прокуратурата е била уведомена за случая, образувано е и досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Разследването продължава и към този момент.

Омбудсманът Диана Ковачева ще се самосезира и ще направи проверка по случая. Още днес ще изпрати експерти, които да се информират за средата в училището.

По думите ѝ, очевидно не става въпрос само за изолиран случай. “Важното е да бъдат направени препоръки, за да не се допуска повече нещо подобно”, заяви Ковачева.

Първокласник изпадна в кома след побой в училище

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции