<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116592" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Байдън запла...

Петков: Ще търсим методи за финансиране на армията ни, за да заеме достойното си място в НАТО (видео)

26 Януари 2022
0 1177

Българската позиция е изцяло в посока деескалация на конфликта между Русия и Украйна. Това заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от NOVA, на брифинг след заседанието на Министерски съвет.

“Нашата отбранителна стратегия ще бъде изградена на база българска армия – ще търсим методи за финансиране на армията ни така, че тя да заеме достойното си място в НАТО, а не да бъде само консуматор на сигурност”, съобщи Петков. 

Петков: Ще търсим методи за финансиране на армията ни, за да заеме достойното си място в НАТО
Булфото

По отношение на започналите преговори между България и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), министър-председателят коментира следното. “Това е огромен дипломатически пробив”. По думите му, потенциалните инвестиции ще се увеличат многократно.

Министърът на отбраната Стефан Янев потвърди, че България ще направи стъпка в посока развиване на собствения си военен потенциал.

Стефан Янев: България може да се включи в учение на НАТО с батальон до 1000 души (видео)

“Ще търсим начин дефицитите в армията да бъдат компенсирани”, каза Янев.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска от своя страна също коментира казуса. Тя заяви, че страната ни не спира усилията си за деескалация на напрежението между Русия и Украйна по дипломатически път.

Петков: Ще търсим методи за финансиране на армията ни, за да заеме достойното си място в НАТО

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции