<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146303" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Асен Василев ...

Пийнал избирател успя да гласува след дълга борба с машината (видео)

02 Октомври 2022
0 790

Пийнал избирател успя да гласува след дълга борба с машината, предаде bTV.

Куриозната ситуация е станала по-рано днес в бургаския квартал “Победа”, в който живее компактно ромско население.

“Не знаеше как да хване картата, държеше я по този начин, след това я сложи права на самия монитор и се опитваше да направи нещо. След това докато му обясня, да му я завъртя, да види, че има процеп, да се напъха картата, беше голям проблем. Накрая ми каза: “Не мога да натисна, не знам къде да натисна.” Само погледнах, натисна “гласувай”. Беше натиснал всичко, не знам явно на магия, каквото му е паднало беше натиснал. И накрая се получи всичко благополучно. Отчете своя глас”, заяви Лиляна Германова, председател на Секционната избирателна комисия (СИК).

Пийнал избирател успя да гласува след дълга борба с машината (видео)

А иначе избирателната активност в ромските квартали на Бургас остава ниска. Така например в квартал “Комлука” няма желаещи да гласуват. Секциите в училището в квартал „Христо Ботев” са почти празни. От началото на изборния ден правото си на глас във всяка една от тях са упражнили само по няколко човека.

Жандармерията арестува жители на Буковлък при спецакция срещу купения вот (видео)

„Основният проблем е, че повечето са неграмотни и не могат да се справят с гласуването с машини. На някои от тях им отнема по 5 минути, за да успеят. Има всякакви куриозни случаи. Поставят картите върху екрана, не успяват да прочетат имената”, посочват членове на комисии.

Пийнал избирател успя да гласува след дълга борба с машината

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции