<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152063" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В България се...

Поканиха Илон Мъск в България, за да види Белоградчишките скали

22 Ноември 2022
0 150

Поканиха Илон Мъск в България, за да види Белоградчишките скали.

Предложението бе отправено от министъра на туризма Илин Димитров, след като по-рано милиардерът и основател на технологичните компании Tesla и SpaceX похвали Белоградчишките скали и ги сравни с декор от популярна видеоигра, пише OFFNews.

Мъск похвали Белоградчишките скали и ги сравни с декор от популярна видеоигра (снимка)

“Сигурен съм, че това беше в Elden Ring”, написа милиардерът и собственик на любимата му платформа Twitter. Коментарът му е под изображение на българския фотограф Владислав Терзийски, а публикацията е в профил за природни забележителности и замъци.

Мъск визира популярната игра Elden Ring, чийто фентъзи сюжет ни отвежда към пътешествие, което трябва да превърне находчивите участници в Елденския лорд. Именно на една от локациите в играта му напомня пейзажът от Белоградчишките скали – крепостта Фарот.

Министърът ще покани в България и Хидетака Миядзаки, създателят на играта Elden Ring, и нейния съавтор – популярният писател на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин.

Димитров ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали, предаде TravelNews.

В туита си към Мъск министърът пише, че в България са открити и най-старите предмети от обработено злато в света. “Елате да ги видите!”, завършва той.

Официална покана до Мъск ще бъде изпратена в сряда, след като министър Димитров се завърне от Турция, където е на посещение.

Поканиха Илон Мъск в България, за да види Белоградчишките скали

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции