<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110251" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена бие хора...

Полуавтоматична система ще отсъжда засадите на футболните мачове

30 Ноември 2021
0 151

По всяка вероятност ФИФА ще вкара във футболните мачове полуавтоматична система, която да отсъжда засадите.

Рачков или Христо Стоичков – кой е по-добър футболист (видео)

Полуавтоматична система ще отсъжда засадите на футболните мачове

За пръв път системата ще бъде ползвана в срещите от Арабската купа. Надпреварата ще бъде генерална репетиция преди световното първенство в Катар през 2022 г.

Арабската купа се провежда в Катар и се играе на шест от осемте стадиона, на които ще се проведе и световното.

От ФИФА отдавна работят по проект за автоматично отсъждане на засадите, като наскоро шефът на глобалното футболно развитие на организацията Арсен Венгер изрази оптимизъм, че системата ще е готова за световното. В момента спорните засади се разглеждат от системата за видеоповторения (VAR).

Технологията, която ще се използва, се базира на приложенията за проследяване на движението. Тя ще дава точната информация на видеоарбитрите.

“Ще имаме инсталирана камера под покрива на всеки стадион. Данните за проследяване на крайниците, извлечени от видеото, ще бъдат изпратени до операционните зали и изчислената линията на засадата и откритата точка на удар се предоставят на оператора за повторение в почти реално време”, коментираха от ФИФА.

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции