<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близки на поч...

Повдигат обвинения на нападателите на лекари в болницата в Самоков (видео)

06 Юни 2022
0 2104

Районна прокуратура – Самоков e повдигнала обвинения на мъжете, нападнали медици в Спешната помощ в Самоков, предаде bTV.

Едното обвинение е за хулиганство, а другото за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

Повдигат обвинения на нападателите на лекари в болницата в Самоков (видео)

По закон за обвиненията се предвиждат до 3 г. и до 5 г. лишаване от свобода.

Близки на починал пациент атакуваха спешното в Самоков, лекарите са в шок (видео)

Припомняме, че вчера 53-годишен мъж бе докаран в тежко състояние в спешната помощ. Близките му настоявали той да бъде транспортиран в София, но според дежурния екип състоянието му не позволява това. Медиците започват да реанимират пациента, но не успяват. При опит на дежурния лекар да обясни ситуацията на близките, те се нахвърлят върху него.

Повдигат обвинения на нападателите на лекари в болницата в Самоков (видео)

Целият дежурен екип се заключва в съседно помещение, залоства врата с мебели, докато близките на починалия мъж щурмуват отделението.

Скоро след това на мястото пристигат полицаи и разпръскват събралите се. Двамата синове на починалия прекарват нощта в ареста на Самоков.

Двамата задържани остават в ареста за 72 часа. От спешна медицина казват, че не за първи път търпят агресия от пациенти и близки. Заради напрежението районът около болницата остава под засилена охрана.

Повдигат обвинения на нападателите на лекари в болницата в Самоков

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции