<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Еврокомисият...

Предизборно: Борисов потърси европейска реабилитация на образа си, но не я получи

15 Септември 2022
6 889

Предизборно: Лидерът на ГЕРБ потърси европейска реабилитация на образа си, но не я получи.

Как да кажеш “Честита баня!” на бившия премиер Бойко Борисов, след като излезе още по-оцапан от европейската баня, където потърси отмиване на греховете си? Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП), в която членува ГЕРБ, германецът Манфред Вебер (ХДС) охотно прие ролята на негов теляк, но не се справи, пише в. Сега.

Хилава се оказа инициативата му да предизвика мощен дебат в Европарламента срещу “Незаконното задържане на лидера на опозицията в България”, отменено от две независими съдилища. Целта бе прозрачна – през стъклата на банята се виждаше как три седмици преди парламентарните избори се полагат усилия Борисов да бъде изкаран пред избирателите къпан и целия в бяло. Гледката бе непривлекателна и събра малко зрители.

Еврокомисията: Оценката за ареста на Борисов не е наша компетентност (видео)

Предизборно: Борисов потърси европейска реабилитация на образа си, но не я получи

Христанов: Борисов лично е закрилял схемата на “Капитан Андреево”

Европарламентът може да има разни недостатъци, но досега не се е подвеждал що за човек е Бойко Борисов и какво представлява управляваната три мандата от него България. Преди две години, когато още бе на власт, оттам прозвуча призивът

“Спрете парите на тези бандити”

Той бе отправен към Европейската комисия, представена от зам.-председателката на ЕК Вера Юрова. Тя отнесе гнева на евродепутатите, че Брюксел гледа снизходително към липсата на върховенство на закона в България.

Демаршът на хигиениста на Борисов трябваше да заличи спомена от приетата през октомври 2020 година катастрофална за него резолюция. Тогава ЕП с голямо мнозинство осъди корупцията на високо равнище в България. Половин година по-късно Борисов се раздели с властта – разбира се, не по волята на евродепутатите, а на българските избиратели. Протестите им срещу корупцията намериха отзвук в Европа, но промяната не можеше да дойде оттам.

Сега лидерът на ГЕРБ търси обратно действие

Докато го сапунисваха в Европарламента, бившият премиер се хвалеше пред съпартийци в София каква крупна европейска фигура е бил.

Повече четете на segabg.com

Предизборно: Борисов потърси европейска реабилитация на образа си, но не я получи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Крадец

    15 Септември 2022

    Диагноза: КРАДЕЦ!

Реакции