<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126442" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украинският ...

Премиерът се среща с търговците на горива заради прогнозираното поскъпване

19 Април 2022
0 4330

Премиерът се среща с търговците на горива заради прогнозираното поскъпване. На срещата ще присъстват представители на Българската петролна и газова асоциация и търговци на горива на дребно, предава Dir.bg, цитирайки правителствената пресслужба.

На разговорите в Министерски съвет ще бъдат обсъдени перспективите, тенденциите и възможностите за регулиране на цените на горивата.

Ще паднат ли цените на горивата при примирие между Русия и Украйна (видео)

Вчера търговци, производители и вносители предупредиха, че се очаква голямо увеличение на цените на горивата след великденските празници.

“В момента има едно увеличение от над 10 ст. на едро в рамките на една седмица, което не е отразено на колонките, но да се надяваме, че ще го задържим до края на седмицата, а след това ще се вдигат лека полека”, каза пред bTV заместник-председателят на Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива Димитър Хаджидимитров.

ЕС готви нови санкции срещу руския банков и петролен сектор

Малките бензиностанции отчитат драстичен спад на клиенти. Експертите коментират, че за да се стабилизира цената на петрола, трябва да се сложи край на войната.

Премиерът се среща с търговците на горива заради прогнозираното поскъпване

Източник: Dir.bg

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции