<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146821" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин подпис...

Президентът разкри кога ще свика Народното събрание (видео)

06 Октомври 2022
0 630

Президентът разкри кога ще свика Народното събрание.

Отказът от коалиции издава страх у партиите да управляват през зимата. Това каза президентът Радев в коментар по актуални теми от столицата на Малта Валета. Той посочи, че следващата седмица ще обяви първото заседание на Народното събрание.

Според него българският избирател е гласувал така, щото партиите да се обединят и да посрещнат предизвикателствата, породени от икономическата криза вследствие на войната на Русия.

Президентът разкри кога ще свика Народното събрание (видео)

„Този вот не даде възможност на никоя партия да управлява сама и не дадоха възможност за лесно формиране на коалиция. Това е ясен знак към партиите, че хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения и интереси”, категоричен е Радев.

От ГЕРБ най-сетне коментираха резултатите от вота на 2 октомври (видео)

„Сега не е време за малодушие, не е време за тяснопартийни сметки. България има нужда от парламент. Върху него се крепи нашият конституционен модел на управление. Сега е време да се поеме отговорност и за политическа смелост”, добави той.

Радев не спести похвали към служебното правителство и извършеното от него в краткия срок от управлението му и изрази кураж, че “не е чак толкова страшно”.

„Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя изцяло с техните виждания. Изключително важно е те да намерят общия език. Ще предоставя всички условия по конституция, така че да има достатъчно време за диалог, за търсене на консенсус и да се сформира управленско мнозинство”, каза още президентът.

Ето кои политици лъгаха най-често в телевизионните си изяви преди изборите

Шенген

Освен темата за изборите, Радев включи в изявлението си и негодувание от това, че страната ни все още е извън Шенгенската зона.

Евродепутатите отново ще обсъждат влизането ни в Шенген

“Ние и Румъния не можем да бъдем държани извън Шенген, след като сме покрили всички технически критерии”, добави той. И каза, че е обсъдил тази тема в малтийската столица.

“Не може България да проявява солидарност и да влага огромни ресурси за опазване на границата, и да срещаме неразбиране по темата и българите да стоят по опашки по КПП-тата на европейските държави. Няма да се примирим, не сме втора категория граждани на ЕС”, категоричен бе държавният глава.

Президентът разкри кога ще свика Народното събрание

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции