<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159853" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Български ев...

„Продължаваме промяната“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

18 Януари 2023
0 146

„Продължаваме промяната“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП. Това обявиха от пресцентъра на партията.

Решението е взето на заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“. Партията ще се въздържи от подкрепа към правителство с мандат на БСП. Ще подкрепи обаче националните приоритети от програмната декларация на партията, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет. Ако бъде сформиран от другите политически сили.

„Продължаваме промяната“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

Нинова иска да преговаря с всички за правителство с връчения трети мандат (видео)

„Краткият живот на новия български парламент показа ясно, че носителят на третия мандат БСП може да състави правителство с останалите политически партии, с които заедно избраха председателя на НС и работеха в синхрон по ключови законодателни инициативи“, се посочва в позицията на партията.

Съгласие с БСП може да бъде намерено в сферата на социалната политика, при гаранция за 3% дефицит, обясняват от партията. Отчитат обаче сериозни разминавания по въпроси, свързани със съдебната реформа и законопроектите за главния прокурор. Разминаване има и за връщането на хартиената бюлетина чрез поправките в Изборния кодекс. Също и за влизането в Еврозоната и отношението към войната в Украйна.

„Продължаваме промяната“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

„Ако получим покана за разговор с БСП, ще я приемем. Отидохме на разговори по политики с всички партии, защото сме убедени, че в сложния политически ребус единственият смислен начин е да обсъждаме политики за развитие на България.

В същото време сигналите, които дават почти всички политически партии във връзка с третия мандат, пораждат съмнения за реални намерения за редовно управление“, се посочва още в позицията.

Националният съвет на „Продължаваме промяната“ е дал мандат на лидерите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с „Демократична България“, „Спаси София“ и всички други формации, които работят за просперираща, справедлива и европейска България, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната.

„Продължаваме промяната“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции