<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134583" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Възраждане" ...

“Продължаваме промяната” се отказаха да номинират повторно Никола Минчев

22 Юни 2022
0 339

“Продължаваме промяната” се отказаха от това да номинират повторно Никола Минчев за председател на Народното събрание. Това съобщи изненадващо председателят на парламентарната група Андрей Гюров, след като досега заявките бяха в обратната посока. 

“Продължаваме промяната” отново издига Никола Минчев за председател на НС

“Няма да издигнем кандидатура за председател на Народното събрание и ще оставим на следващите по големина парламентарни групи да направят своя ход”, заяви Гюров и добави, че не знае какви имена ще бъдат предложени.

&#8220;Продължаваме промяната&#8221; се отказаха да номинират повторно Никола Минчев

“В момента няма никакъв процедурен проблем Мирослав Иванов да изпълнява тази длъжност. Има 14-дневен срок за избор на нов председател. Нищо не налага бързата смяна, но от друга страна, при новата ситуация в Народното събрание е нормално процедурата да тръгне по своя ред и да се потърси една широка подкрепа за нов председател, който да води парламента”.

Вълна от емоции на протеста в защита на Никола Минчев (РЕПОРТАЖ)

“Ние заставаме твърдо зад личността и професионализма на Никола Минчев и мислим, че ходът, който беше предприет миналата седмица със свалянето му от поста, беше изключително погрешен. Това ще наруши работата и действието на целия парламент в оставащия му живот”, смята Андрей Гюров.

По негови думи правилното решение е да се даде възможност на другите парламентарни групи да направят номинации.

&#8220;Продължаваме промяната&#8221; се отказаха да номинират повторно Никола Минчев

А Ива Митева, Радомир Чолаков и Александър Симов казаха, че ИТН, ГЕРБ и БСН няма да имат номинации за поста.

Аплодираха Никола Минчев в началото на заседанието на НС (видео)

Митева обясни, че ИТН ще предложи да се отложи изборът на нов парламентарен шеф. Но ако има съгласие между всички ПГ, тя е склонна отново да подкрепии Никола Минчев.

“Продължаваме промяната” се отказаха да номинират повторно Никола Минчев

Източник: DIR.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции