<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рашков за аре...

Прокуратурата прекрати делото за катастрофата на Вежди Рашидов

28 Октомври 2022
0 1400

Прокуратурата прекрати делото за катастрофата на Вежди Рашидов, съобщава Mediapool.

При инцидента, станал през месец май 2021 г., автомобилът на Рашидов се блъска в друга кола. Вследствие на удара и преобръщането на колата му, той е приет в болница с черепно-мозъчна травма, гръдна рана и разкъсна рана без опасност за живота.

Вежди Рашидов е катастрофирал тежко на кръстовище в София (снимки)

Записи от охранителните камери на кръстовището на бул. “България” и “Гоце Делчев” показват, че колата на Рашидов е минала на червено през светофара. Оттогава нито полицията, нито държавното обвинение са давали някаква информация за хода на делото. А разследването е образувано за телесна повреда, т.е. за нараняванията на самия Рашидов.

Прокуратурата прекрати делото за катастрофата на Вежди Рашидов

Шофьорът на ударената от него кола, млада жена, разказа тогава пред bTV, че минала на зелено, карайки направо и “господинът мина на червено, очевидно, и ме засече.”

Вежди Рашидов твърди, че е минал на жълто при катастрофата

След като Рашидов е приет в болница с гръдна и черепно-мозъчна травма, разследването за катастрофата е образувано за причиняване на телесна повреда. Това е практика в подобни случаи.

В крайна сметка делото е прекратено с аргумента, че онзи, който е причинил телесната повреда, нито е можел, нито е бил длъжен да предвиди, че такова нещо ще се случи. Тоест другият шофьор няма как да се счита за виновен. Защото така или иначе е пресякъл кръстовището на зелено и това е доказано. Обвинения не са повдигани, а случаят се смята за приключен. Търсени са обаче доказателства кой е причинил телесната повреда, а не катастрофата.

Прокуратурата прекрати делото за катастрофата на Вежди Рашидов
Архив БулФото

Прокуратурата прекрати делото за катастрофата на Вежди Рашидов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции