<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152239" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕП определи Р...

Проруска групировка атакува сайта на Европейския парламент (видео)

23 Ноември 2022
2 118

Проруска групировка атакува сайта на Европейския парламент. Хакерите удариха само часове, след като евродепутатите определиха Русия за спонсор на тероризма.

Европейският парламент прие резолюция, в която признава Русия за “държава спонсор на тероризма” заради войната ѝ в Украйна. Евродепутатите призоваха 27-те страни от ЕС да последват техния пример.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи в профила си в Twitter, че сайтът на институцията “е станал обект на изтънчена кибератака”. Про-Кремълска хакерска група е поела отговорността.

ЕП определи Русия като спонсор на тероризма

Резолюцията

Резолюцията на ЕП има препоръчителен характер. Тя “призовава ЕС и неговите държави членки да разработят правна рамка за посочване на държави като спонсори на тероризма и държави, които използват средства за тероризъм, което би довело до редица значителни ограничителни мерки срещу тези държави и би имало дълбоки ограничителни последици за отношенията на ЕС с тези държави”.

Списък с терористични организации

Евродепутатите поискаха още Съвета на Европа да включи в европейския антитерористичен списък руската паравоенна групировка “Вагнер”, 141-ви Специален моторизиран полк, известен още като “Кадировците”. Kaкто и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Оттук насетне ще се работи по деветия пакет санкции. Ще се предприемат мерки срещу държавите, които помагат на Русия да заобиколи вече наложените. Ще бъде разширен списъкът на лицата, срещу които са насочени санкциите. В него ще бъдат включени и участвалите в принудителните депортации, осиновявания на украински деца и незаконните “референдуми” в Луганска, Херсонска, Запорожка и Донецка област. В тях ще влязат и членове на партиите от Държавната дума, които заемат длъжности в изборни парламенти на всички равнища, включително на регионално и общинско ниво.

Проруска групировка атакува сайта на Европейския парламент (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции