<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151844" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандален ко...

Пуснаха обвинен в антисемитизъм да играе в НБА

21 Ноември 2022
0 85

Пуснаха обвинен в антисемитизъм да играе в НБА.

Кайри Ървинг е добре известен още от тийнейджър. Той е един от най-магнетичните таланти, докосвали баскетболна топка в историята. Само че славата му доби съвсем различни измерения извън баскетболната зала.

В последния си медиен гаф Ървинг бе хванат да промотира филм, засягащ антисемитски теми, споделяйки го в своя Туитър. Заради тази изцепка гардът бе наказан за 5 мача от ръководството на тима си. Освен това той трябваше да изпълни серия от 6 стъпки, за да се върне в игра. Условията бяха въведени с цел Ървинг да покаже разбиране на провинението си.

Така Ървинг се срещна с лидери на еврейската общност, както и с комисионера на НБА и собственика Адам Силвър на Бруклин Нетс Джо Цай. Освен това той дари 500 000 долара на каузи против омразата. Последната стъпка бе баскетболистът да започне тренировки за разбиране на антисемитизма и неговата история.

Скандален кош от центъра реши мач в НБА (видео)

Пуснаха обвинен в антисемитизъм да играе в НБА
Снимка: NBA.com

Ървинг се завърна в игра снощи при победата на неговия Бруклин над Мемфис със 127-115. Той се отчете с 14 точки при осмата победа на “мрежите” през сезона.

Талантливият плеймейкър за пореден път изненада света с причудливите си разбирания. За първи път той разбуни духовете, обявяйки се за привърженик на теорията за плоската Земя.

По време на пандемията от Covid-19 Ървинг отказа да се ваксинира. Така той загуби правото си да играе в домакинствата на отбора си заради противоепидемичните мерки в щата Ню Йорк. Освен това той многократно заяви вярванията си в конспирация по въпроса. Ървинг стигна дотам да се присъедини към теорията, че ваксинацията свързва чернокожите към сатанински суперкомпютър. Така той бе временно отстранен от отбора на Бруклин.

Пуснаха обвинен в антисемитизъм да играе в НБА
Снимка: https://www.highsnobiety.com/

В крайна сметка Ървинг призна, че съжалява за твърденията си за плоската земя. Всички обаче вече са нащрек за нова недоказана теория, която възпитаникът на университета Дюк може да изповяда.

Източник: Yahoo.com; NBA.com

Пуснаха обвинен в антисемитизъм да играе в НБА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции