<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кулеба за бъл...

Путин отмени щурма на завода “Азовстал” край Мариупол

21 Април 2022
0 2305

Путин отмени щурма на завода “Азовстал” край Мариупол, където се намират украински бойци от батальона “Азов”. Разпореждането президентът на Русия направи по време на среща в четвъртък сутринта с военния министър Сергей Шойгу.

Путин отмени щурма на завода &#8220;Азовстал&#8221; край Мариупол

“Предлаганият щурм на промишлената зона считам за нецелесъобразен. Заповядвам да бъде отменен”, каза Путин.

Руският президент изтъкна, че издава разпореждането от съображения за сигурност и запазване на живота на руските военни.

“Това е ситуация, когато сме длъжни да мислим, в дадения случай повече от друг път – за опазването на живота и здравето на нашите войници и офицери. Не е нужно да влизат в тези катакомби и да пълзят под земята в промишления обект”, каза държавният глава на Русия.

Киев: Руският военен министър Шойгу е получил инфаркт

В същото време той нареди на Шойгу да не се сваля блокадата на завода.”Блокирайте промишлената зона”, каза руският президент.

Путин отмени щурма на завода &#8220;Азовстал&#8221; край Мариупол
Reuters

Шойгу докладва на Путин за превземането на Мариупол и за това, че част от украинските бойци са се укрили в промишлената зона. Руският министър на отбраната добави още, че от града са били евакуирани 142 711 цивилни.

“Последни дни или часове” за украинските сили в Мариупол (видео)

Шойгу каза, че през последните два дни руската страна обявява затишие от 14 до 16 часа, когато военните действия спират и се отварят хуманитарни коридори за евакуация на цивилните, които може да се намират на територията на завода.

Путин отмени щурма на завода "Азовстал" край Мариупол
Путин и Шойгу. ТАСС

По думите му в момента на блокадата на Мариупол украинската армия заедно с наемниците е наброявала около 8100 бойци, от които в плен са 1478 украински военни, а над 4000 са били убити. Остават около 2000 бойци в “Азовстал”. Военният министър на РФ смята, че до три-четири дни ще бъде превзета и цялата промишлена зона на предприятието.

Путин отмени щурма на завода “Азовстал” край Мариупол

Източник:

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции