<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119419" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия експул...

Путин ще ръководи учение с междуконтинентални балистични ракети

18 Февруари 2022
0 1706

Изненадващо Русия обяви началото на мащабни учения на ядрените си сили. При това изрично се подчертава, че те ще бъдат ръководени лично от президента Владимир Путин, пише “Сега”.

В събота Русия ще проведе планирани учебни маневри с участието на силите на ядрената триада. Ядрената триада включва стратегическа авиация, междуконтинентални балистични ракети и подводни ракетоносачи.

Русия експулсира заместник-посланика на САЩ

„На 19 февруари, под ръководството на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Русия В. В. Путин, ще се проведе планирано учение на силите за стратегическо възпиране, по време на което ще бъдат изстреляни балистични и крилати ракети“, се казва в съобщението на Министерството на отбраната. 

Путин ще ръководи учение с междуконтиненталните балистични ракети

В учението ще участват Въздушно-космическите сили, Южният военен окръг, Ракетните стратегически войски, Северният и Черноморският флот.

„Учението на силите за стратегическо възпиране беше планирано по-рано за проверка на готовността на органите за военно командване, пускови бойни екипажи, екипажи на бойни кораби и стратегически ракетоносци за изпълнение на поставените задачи, както и надеждността на оръжията от стратегическо ядрено оръжие. и неядрени сили“, се казва още в съобщението на руското МО.

Путин ще ръководи учение с междуконтиненталните балистични ракети

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции