<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119318" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Асен Василев:...

Русия експулсира заместник-посланика на САЩ

17 Февруари 2022
0 571

Русия експулсира заместник-посланика на САЩ Барт Горман, предава bTV. Твърди се, че Вашингтон планира ответни действия.

“Можем да потвърдим, че Русия е изгонила заместник-ръководителя на дипломатическата мисия на САЩ Барт Горман, който е бил заместник-ръководител на посолството и ключов член на неговия екип”, съобщиха от посолството на САЩ в Русия.

Русия изтегля военни части от Крим (видео)

По-рано бе съобщено, че посланикът на САЩ Джон Съливан е пристигнал в руското външно министерство. Той e напуснал сградата на министерството, след като прекара там около 15 минути.

Русия експулсира заместник-посланика на САЩ

“Руският заместник-посланик наскоро напусна като част от ротацията, тъй като назначението му приключи през януари. Действията на Русия срещу заместникпосланика на САЩ бяха неоправдани и ние разглеждаме този ход като влошаване на отношенията и проучваме възможните варианти за отговор”, посочват от дипломатическата мисия на САЩ.

Посолството на САЩ твърди, че заместник-ръководителят на дипломатическата мисия все още е имал валидна виза. “Мандатът на заместник-посланик Горман не е приключил: той е имал валидна виза и е бил в Русия по-малко от три години”.

Русия експулсира заместник-посланика на САЩ

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции