<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128199" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 69 на сто от ев...

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличането на България във войната (видео)

06 Май 2022
0 745

„Партиите пренебрегват здравия разум. Това решение на НС е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът няма да е кратък, той ще се разраства”. Така президентът Румен Радев коментира решението на парламента у нас да се ремонтира военна техника от Украйна.

Държавният глава участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия.

Кой гласува против ремонта на военна техника от Украйна в България?

Радев поиска български самолети да охраняват въздушното ни пространство
Булфото

Според него формулировката военнотехническа помощ е разтеглива. „Очаквам наистина разумни решения”, каза Радев, цитиран от NOVA.

И посочи: „Още веднъж призовавам българските политици внимателно да преценяват последствията от своите думи и да не дълбаят разделение в обществото ни. Недопустимо е в центъра на София да се създават сблъсъци по повод войната. Това е опасно. По българските улици трябва да се веят български знамена. Наш дълг е да бъдем солидарни с жертвите на войната. Но кръвопролитията започват с милитаристки призиви, те нямат място у нас”.

Протестиращи се сбиха в подлеза на Софийския университет (видео)

Той цитира и Вацлав Клаус. „Знаете, че нито е комунист, нито про-путински ориентиран. Той казва, че бягството от преговори и желанието да доведем тази война до победа, означаване удължаване на този конфликт, означава икономическа ликвидация на Европа”, заяви Радев.

Президентът коментира и новия проект на Стефан Янев:

„Назначените от мен министри бяха силни, когато работиха като екип в служебния кабинет. Но впускането в партийната политика е непосилно изпитание за някои от тях. За втори път на президентството се преписва политически проект. Това е грешно разбиране. Не работя с поставени лица. Ако подкрепям инициатива или партия, ще го заявя лично”.

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличането на България във войната

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции