<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134313" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Напусналият ...

Радостин Василев не вярва, че правителството ще издържи вота на недоверие

19 Юни 2022
0 1367

Радостин Василев не вярва, че правителството ще издържи вота на недоверие, съобщава NOVA.

„Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан”. Това каза на извънреден брифинг в Плевен Радостин Василев, министър на младежта и спорта в оставка. Той е и бивш областен координатор на партия “Има такъв народ” (ИТН) за област Плевен.

По думите му ще бъде мъчение правителството да управлява при тази ситуация в парламента. „Мисля, че „Продължаваме Промяната” трябва да ходят на избори. В момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра”, каза още министърът в оставка. Според него „Продължаваме Промяната” ще загуби, ако продължи да управлява „в един аморфен парламент с плаващи мнозинства”. „Продължаваме Промяната” получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори”, смята Василев.   

„В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство”,

Toва каза още Радостин Василев. Той коментира създалата се вчера ситуация с двете декларации от вече бивши и настоящи представители на ИТН в областта като благодари на структурите, които са застанали зад него. „Истината е, че ИТН имаше офиси в четири общини – Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях – Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси”, обясни Василев.  

Радостин Василев не вярва, че правителството ще издържи вота на недоверие

Напусналият ИТН Кирил Симеонов: Не са ми предлагали нито пари, нито облаги (видео)

„Кой кого подкрепя ще се види на избори”

Това каза още той, но не се ангажира дали и как хората, напуснали ИТН, ще участват в евентуален предсрочен парламентарен вот. „Със сигурност знам едно. Хората, които застанаха зад ИТН, не могат да приемат това, което се случва в момента”. Това добави министърът в оставка.

Вчера до медиите беше изпратена декларация от структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник. Те заявяват, че напускат партията. И подкрепят министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-и МИР – Плевен Деян Петков. В друга декларация, изпратена няколко часа по-късно и подписана от общинските координатори на Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Искър, Кнежа и Червен бряг, се посочва, че те застават твърдо зад ръководството на политическата партия ИТН.

Бившият вече общински координатор на ИТН в Плевен и независим депутат Деян Петков бе категоричен, че не е бил обект на натиск от никого – нито от ръководството на партията, нито от министър-председателя Кирил Петков. „Взел съм решението си сам, по свое убеждение”, заяви той. 

Общинските координатори на Левски, Кнежа и Пордим – Георги Борисов, Симеон Илиевски, Цветомир Петров, казаха че напускането на ИТН за тях е моралното решение.

На въпрос дали е морално напусналите групата на ИТН в парламента депутати да останат като независими Радостин Василев обясни, че според него по-моралният избор е те да не си тръгват, а „да работят против продажбата и предаването на идеите на ИТН, което прави в момента ръководството и под натиска на такова ръководство останалата част от групата”.

Радостин Василев не вярва, че правителството ще издържи вота на недоверие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции