<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147401" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите, к...

Рашидов: Ако Митрофанова не бъде поканена, това ще е равносилно на война

12 Октомври 2022
0 886

Рашидов: Ако Митрофанова не бъде поканена, това ще е равносилно на война.

“Това е обявяване на война! Кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба? Чий е този зор? Кой ще отговаря?”, коментира в интервю за БНР избрания за депутат от ГЕРБ и доайен в 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов.

И допълва: “Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене, а не е работа на депутати от тази или онази партия, няма значение дали тя се нарича ГЕРБ или ПП (…) Кой е казал, че българските депутати могат да казват кой да влезе, кой да излезе, на кого да обявяват войни? За коя сметка? Защо не седнат да мислят как да излезем от кризите. Защо да не влезем в парламента и да кажем кой е евроатлантик”.

Рашидов: Ако Митрофанова не бъде поканена, това ще е равносилно на война

Темата бе повдигната във вторник. На работна среща между партиите в новия парламент ДБ предложи посланичката да не бъде канена на откриването на НС. Единствено “ПП подкрепи идеята, ГЕРБ и ДПС запазиха мълчание, а БСП, “Възраждане” и “Български възход” се обявиха “против”. След като новината излезе в медиите, ГЕРБ се коригира. Партията обяви в позиция, че е против изпращането на покана до Митрофанова, припомня Mediapool.

Часове след изказването на Рашидов лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната група на ГЕРБ няма да влезе на първото заседание на 48-то Народно събрание, ако на него присъства руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Ще присъства ли Митрофанова на първото заседание на Народното събрание

“При тези варварски удари по граждански обекти в Украйна считам, че дори и артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги е демонстрирал желанието си за диалог и разбирателство, но сега при тази агресия, тези норми, които и ние сме спазвали в миналото, са несъвместими”, коментира Борисов.

Той забрани на членовете на партията да изразяват публично, ако имат различно мнение по темата за войната на Русия в Украйна.

В четвъртък предстои нова работна среща между представители на парламентарните партии по въпроса за Митрофанова. 

Рашидов: Ако Митрофанова не бъде поканена, това ще е равносилно на война

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Той

    12 Октомври 2022

    Веждито пак е одарил едно пиене в повече...хай!!!

Реакции