<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115046" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В пъти по-мръ...

“Ръце навсякъде по тялото ми”: Какво се случи в Милано в новогодишната нощ? (видео)

14 Януари 2022
7 3140

“Ръце навсякъде по тялото ми”: Какво се случи в Милано в новогодишната нощ?

“Усетих как ме опипват. Опитахме сме да избягаме, не те бяха много и не успяхме да се измъкнем. Приятелката ми падна на земята, а те продължиха много агресивно да ни блъскат. В един момент усещах множество ръце навсякъде по тялото ми.”

"Ръце навсякъде по тялото ми": Какво се случи в Милано в новогодишната нощ?
Стопкадър: La Repubblica

Това е разказала на италианската информационна агенция Анса 20-годишна студентка от Германия. Двете с приятелката ѝ решили да посрещнат Новата година на площада пред Миланската катедрала – с музика и фойерверки. Но за двете жени празникът се превърнал в кошмар, след като млади мъже ги наобиколили и подложили на сексуален тормоз. Никой не им помогнал – даже полицаите на площада не реагирали на посегателствата, твърди още младата германка, пише Дойче веле.

Видеозаписи доказват посегателствата

Кадри от новогодишната нощ потвърждават думите на двете студентки. На тях се вижда как група мъже образува обръч около две млади жени, изтласквайки ги към загражденията на площада. На записа, показан по италианската телевизия, лицата на двете жени са скрити, но въпреки това страхът им се усеща осезаемо. Накрая те все пак успяват да се измъкнат от тълпата, а на записа се вижда как облени в сълзи търсят помощ при най-близките полицаи.

Топ причини да се откажете от фойерверките на Нова година

С помощта на този запис прокуратурата в Милано е успяла да установи самоличността на предполагаемите извършители. Във вторник са били обискирани жилища в Милано и Торино, като полицейските служители са търсели дрехи като тези от записа. Следователите работят и с друг наличен доказателствен материал – още видеозаписи, снимки, постинги в чатове, както и свидетелствата на жертвите.

"Ръце навсякъде по тялото ми": Какво се случи в Милано в новогодишната нощ?
Стопкадър: La Repubblica

Двете студентки от Германия не са единствените жертви на сексуалните посегателства в новогодишната нощ. Дотук общо девет жени са подали жалби, а полицията междувременно е успяла да установи самоличността на 18 предполагаеми нападатели, срещу 12 от които уликите са доста сериозни. Трима от тях са непълнолетни – най-малкият е на 15 години.

“Прецизна техника”

Междувременно в Милано и Торино бяха задържани двама мъже на 18 и на 21 години, за които е установено, че съществува опасност да се укрият. Обвинени са в тежки сексуални посегателства, както и за кражба на мобилни телефони и на дамски чанти. В съобщението на прокуратурата се казва, че става дума за италианци второ поколение, а според медиите произходът им е от Северна Африка. Двете студентки от Германия са посочили, че нападателите им са говорили арабски.

"Ръце навсякъде по тялото ми": Какво се случи в Милано в новогодишната нощ?
Снимка: EPA

Пред информационната агенция Анса следователи са заявили, че мъжете са използвали “прецизна техника”. Набелязаните жертви били първо заговаряни под някакъв предлог, след което други съучастници, които стояли с гръб към жертвите, отвличали вниманието, започвайки да крещят. В същото време нападателите образували “човешка стена” около жертвите, за да скрият от чуждите погледи какво точно се случва. Тогава извършителите започвали да опипват обградените жени и да ги тормозят сексуално, обясняват следователите.

“Ръце навсякъде по тялото ми”: Какво се случи в Милано в новогодишната нощ?

Източник: Дойче веле

Видео: La Repubblica

Заглавна снимка: EPA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Atlantiz

    14 Януари 2022

    Толкова мното араби пуснаха в държавата си да спрат да се оплакват.

Реакции