<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120392" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И днес ще има ...

Раздават оръжия на улицата на Киев, Порошенко е с калашник (видео)

25 Февруари 2022
0 8291

Руското военно министерство заяви, че украинската столица Киев вече е блокирана и обкръжена и от западната част. Осъществена е връзка с частите, превзели по-рано летището.

“Руските военнослужещи предприемат всички мерки за предотвратяване на жертви сред цивилното население”, заявиха от Министерството на отбраната на Русия.

И днес ще има протест пред руското посолство у нас

Столицата все още не се е предала. В социалните мрежи се появиха кадри как на улица в Киев се раздават оръжия. На земята има поставени кутии, които също са пълни с оръжия и амуницци и всеки може да вземе.

Живо включване на CNN показа бившия президент Петро Порошенко с автомат “Калашников” в ръцете. При въпроса на интервюиращия: “Колко време мислите, че ще успеете да удържите?”

Просълзеният Порошенко отговаря: “Вечно”.
Раздават оръжия на улицата на Киев. Порошенко е с калашник

Виталий Кличко, кметът на Киев, свика извънреден брифинг и призна, че ситуацията е трудна и напрегната. Той увери, че украинската армия успява да удържи отбранителната линия.

Владимир Путин призова за военен преврат в Украйна

“Врагът иска да постави столицата на колене и да унищожи вас заедно с нас. Всеки, който може да защити града, трябва да се присъедини и да помогне на нашите войници. Днес въоръжените сили на Украйна демонстрират героизъм и саможертва в името на отечеството”, каза Кличко.

“Градът влезе във фаза на отбрана. Сега в някои райони на столицата се чуват изстрели и експлозии, които чувате – украинските военни неутрализират диверсионните групи на руснаци. Врагът за съжаление вече е проникнал”, допълни кметът.

Конфликтът в Украйна може да принуди 5 милиона души да напуснат страната

Той се обърна към жителите на Киев с молба да съобщават за “подозрителни предмети и белези за врагове”.

Приети са и нови наказателни мерки срещу Русия. За пръв път санкцията е насочена лично към Владимир Путин. Неговите авоари и тези на руския външен министър Сергей Лавров ще бъдат замразени.

Тази сутрин мерките, приети от евролидерите, отново бяха разгледани на ниво постоянни представители на старните членки. В Брюксел започна срещата на външните министри, които трябваше да наложат финален параф на приетия пакет от европейски санкции. Точно тук се добави този текст. Европа замразява авоарите този път не на близки, не на роднини, а лично на Путин и външния министър Сергей Лавров на територията на ЕС.

На тях не им се забранява да стъпват на територията на ЕС.

Руските военни в момента извършват операции около Киев и други украински градове. Снощи те превзеха летище “Антонов” на 25 км северно от центъра на Киев. Руските части успяха да го задържат въпреки тежките боеве, разразили се в края на деня там.

От руската страна допълват, че са предоставили доказателства на външното министерство на Франция за извършвания от украински части геноцид в Донбас. Те посочват това и желанието на Украйна да влезе в НАТО за претекст на руската инвазия в страната.

Раздават оръжия на улицата на Киев. Порошенко е с калашник

Източник: DIR.bg
Видео: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции