<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Държавата, ко...

Размирици в Перник! Кметът е бесен след зулуми на ултрасите (видео)

26 Ноември 2022
0 318

“Стадионът на мира” в Перник винаги е бил оксиморонно понятие. Познат с честите изцепки на феновете на местния Миньор, съоръжението отново бе дом на грозни прояви. По време на мача между перничани и Берое страстите взеха връх. Срещата завърши при резултат 2-0 за старозагорци, които продължават напред в турнира. Това обаче отприщи яростна реакция на ултрасите на Миньор.

Размирици в Перник! Кметът е бесен след зулуми на ултрасите (видео)
Снимка: Facebook

Местните крайни привърженици нападнаха гостуващата агитка. Въпреки опитите на полицията да укроти напрежението, се стигна и до ранени.

Размирици в Перник! Кметът е бесен след зулуми на ултрасите (видео)
Снимка: Facebook

След края на мача случката стана достояние и на кмета на Перник Станислав Владимиров. Футболният клуб разчита именно на общинска издръжка.

Публикуваме неговата реакция без редакторска намеса:

“Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка).

Хората не плащат данъци , за да издържат простотията, агресията и комплексите ви!

Със спестените пари за изпотрошеното от Вас, ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани , което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко.

От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник , с които се гордеем….от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото.

Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка.”

Това би означавало спиране на финансирането и потенциално закриване на един от тимовете с най-богата история в региона.

След екшъна във Фейсбук страницата на феновете излезе следното съобщение:

Източник: dsport.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции