Сигнализирай!

Господарите с още разкрития за мафията със строителни отпадъци

Gospodari.com
Gospodari.com
27.10.2015 г.
14
0

Господари на ефира продължава с разкритията за покровителството от най-високо общинско ниво на мафията за строителни отпадъци в София. Оказва се, че отпадъците са един от най-печелившите сектори на организираната престъпност наред с оръжия, наркотици и проституция. Десетки милиони годишно се генерират незаконно, а със съдействието на чиновници на високи постове се съсипват много имоти и се нанасят поражения върху околната среда. 

 

Всичко започва от сграда, която трябва да бъде съборена, разкрива пред нас служител в Столичния инспекторат. Строителните отпадъци трябва да бъдат извозени на депо. Първо трябва да се отиде в определена общинска фирма, където да бъдат заявени количествата строителни отпадъци, които следва да се извозят на регламентирано депо срещу определена цена. 

 

Какво обаче се случва? Една сграда, която ще генерира около 20 000 кубика строителни отпадъци, бива заявена за 500, 600, максиумум 1000 кубика. Всичко останало отива на незаконните сметища. Такива незаконни разтоварища има във всеки един район в София. 

 

Директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева и началникът на сектор "Контрол на замърсяване от строителство" инж. Николай Кючуков пък нареждали на своите служители да рекетират фирми, особено тези, които имат установени нарушения. За да не им се пише акт за административно нарушение, от фирмите се изисква спонсорство - да предоставят багери и камиони на г-жа Георгиева и г-н Кючуков, които да извършват дейности по тяхно усмотрение. Тези дейности са общински поръчки, извършващи се именно с тази спонсорска техника. 

 

Предстои да разберем за още една меко казано съмнителна практика, свързана със снегопочистването на столицата през зимния период. Отново става дума за огромно количество безотчетни средства!

 

Вижте още:

 

ДАЛАВЕРА НА НАЙ-ВИСОКО НИВО В СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ 

 

ПОРЕДНОТО НЕЗАКОННО СМЕТИЩЕ

 

НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО СМЕТИЩЕ

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.