Сигнализирай!

ГЕРБ призна гаф след репортажи на Господарите

Gospodari.com
Gospodari.com
11.03.2016 г.
8
0

Разказахме Ви за двама общински съветници в Плевен от листата на ГЕРБ, избрани с преференциален вот. Стана ясно, че още преди местните избори те са подписали заявление, с което предварително се отказват, ако евентуално ги изберат.  На всичкото отгоре председателят на ГЕРБ – Плевен заяви, че тази практика била вътрешнопартийна политика.

 

Дали това е така или не, провери в централата на ГЕРБ в София Дани Йорданов. Цветомир Паунов, зам.-председател на предизборния щаб на партията, призна пред нашата камера, че гафът е налице. 

 

Партийните стратегии за цакане на преференциалния вот са все по-уникални. Народният глас явно не е важен, важен е вътрешнопартийният. Въпреки гарантираното от Изборния кодекс право на хората да избират пряко своите фаворити.

 

Надяваме се, че  вътрешнопартийната проверка в ГЕРБ – Плевен ще има оздравителен ефект, например да изгорят всички заявления за предварителен отказ. Според нас тази практика трябва да бъде прекратена повсеместно, ако партиите искат народът да им вярва.

 

Вижте още:

 

ПРЕФЕРЕНЦИИ ПРИ ИЗБОРИТЕ ИМА, НО НЕ ВАЖАТ

 

ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ РЕШАВАТ КОЙ ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЛАСТТА 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.