Сигнализирай!

Прокуратурата свали охраната от защитен свидетел по делото "Килърите"

Gospodari.com
Gospodari.com
06.07.2016 г.
9
0

Процесът срещу Килърите започна през 2011 г. Групата от 6 души беше съдена за убийства, палежи, взривове, побои, лихварство и незаконно притежание на оръжия. Пред съда защитен свидетел разказа, че Георги Вълев от обвиняаемите му е поръчал да убие адвоката Петър Лупов. Наскоро програмата за защита на свидетелите към главния прокурор Сотир Цацаров е свалила охраната на въпросния свидетел. 

 

Според прокуратурата причина за това е собственото му поведение.

 

"Без да ме предупредят, без нищо, дойдоха и ми казаха, че ми свалят охраната. Не съм се бил возил в тяхната кола, бил съм бягал от тях и не съм искал камери да слагат", споделя свидетелят. Оказва се обаче, че служителите са се държали с човека и неговото семейство по меко казано неподходящ начин. "Все едно не сме хора", пояснява мъжът. По думите му прокуратурата го е използвала само за делото и сега едва ли не го захвърля. "Всеки ден се озъртам, гледам си колата дали няма бомба, не знам къде се намирам. Те ме хвърлиха на вълците и сега ми казват да се спасявам", казва свидетелят по делото "Килърите".

 

КАК ВИДЕО СПАСИ ЧОВЕК ОТ 5 Г. ЗАТВОР И КАК ПРОКУРОР КАРА ПОЛИЦАИ ДА СВИДЕТЕЛСТВАТ

 

Получихме писмо от Главна прокуратура, в което пише следното: "Защитеният системно не е спазвал задълженията си. Това е отразено в 42 докладни записки, касаещи около 90 случая на нарушения...". Разбираме, че условията, в които са принудени да живеят защитените свидетели, са трудни. Но те са важен елемент в борбата срещу организираната престъпност. Затова и двете страни трябва да намерят баланса в отношенията си, за да може защитеният свидетел да е сигурен за живота си, а съдът да е сигурен в неговите показания.

 

АРЕСТУВАХА КМЕТА НА ГАЛИЧЕ И СИНА МУ В СПЕЦАКЦИЯ (АКТУАЛНИ СНИМКИ)

 

ПРОКУРАТУРАТА Е ЛАБОРАТОРИЯТА НА ПЕЕВСКИ?

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.