Сигнализирай!

Държавата нехае за дете в риск, чиновниците се оправдават с работно време

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2016 г.
6
0

Скъпи приятели, запознахме ви с тъжната история на едно дете, което според експерти е жертва на сексуално посегателство. И понеже заподозрян е неговият баща се стигна до въпроса с попечителството и закрилата на детето, докато казусът се изясни.

 

Опитахме се да разберем какво прави държавата в такива случаи и да ви споделим... положението е меко казано отчайващо. Оказва се, че държавата нехае, а чиновниците се оправдават, че работят от 8 до 5 следобед.

 

Показахме ви как бащата, на когото съдът разрешава да се вижда с дъщеря си само в Социалната служба, си ходи съвсем спокойно в дома на детето. Няма кой да го санкционира, а отговорните лица казват пред Стойчо Иванов, че не знаят какво се случва извън работно време.  

 

"Проверки не са извършвани, защото нашето работно време е от 8:30 до 5:00 ч.", казва Мария Атанасова, управител на Центъра за обществена подкрепа на деца в риск към Община Бургас. 

 

Уникална държава! Уникални социални служби! Срам!

 

Още на 2-ри юни тази година ние от Господари на ефира изпратихме официално писмо до Държавната агенция за закрила на детето. Отговор не получихме, затова изпратихме второ, но и на него все още никой не е отговорил. 

 

Днес изпратихме и трето писмо до държавната агенцията! Ако отново не получим отговор, любезността ни ще започне да се изчерпва.

 

ИМА ЛИ КОЙ ДА ПРЕДПАЗИ 8-ГОДИШНО ДЕТЕ ОТ БАЩА МУ, ПОДОЗИРАН В БЛУДСТВО?

 

ЕТО КАКВО КАЗВА В СВОЯ ЗАЩИТА ПОДОЗИРАНИЯТ В БЛУДСТВО БАЩА, КОЙТО ПОГАЗВА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.