Сигнализирай!

Ръководството на ТУ-Варна с обяснения за специалността без квалификация

Gospodari.com
Gospodari.com
27.04.2018 г.
29
0

Наскоро ви разказахме за студенти, завършили Техническия университет във Варна, които ни сигнализираха, че нямат право да упражняват професията, за която са учили. Те са се дипломирали като бакалаври по специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане” с допълнителен модул „На корабния транспорт”. Въпреки че при кандидатстването си са получили информация, че след завършване могат да работят като корабни електромеханици, в последствие при кандидатстване за работа на кораб се е установило, че дипломите им няма да бъдат признавани.

 

Нашата репортерка Виктория Симеонова посети Техническия университет, за да поиска становището на ръководството по казуса. Ректорът проф. дн инж. Росен Василев я пренасочи към колегите си от Електротехническия факултет, както и към отговорниците за Морските специалности във Висшето учебно заведение. Те от своя страна категорично отрекоха да имат вина за ситуацията, в която са бившите студенти на ТУ-Варна.

 

СТУДЕНТИ ОТ ТУ-ВАРНА С ДИПЛОМИ БЕЗ КВАЛИФИКАЦИЯ?!

 

Получихме обещание до края на тази седмица Университетът да представи на студентите програмата за допълващия курс и цената за него. Ще проследим дали обещанието ще бъде спазено, но и ще се обърнем към Министерството на образованието, за да чуем и тяхната позиция.

 

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.