Сигнализирай!

Митрополит Николай: Египетските пирамиди са паметници на богохулна арогантност (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.09.2019 г.
1441
0

Пловдивският митрополит Николай, станал известен със златния си часовник и луксозния си автомобил, нарече египетските пирамиди „паметници на богохулна арогантност, довела до затриването на цяла една цивилизация“. Тези думи бяха част от словото му при откриването на кампанията на ГЕРБ в Пловдив, цитиран от "Фокус". 

 

 

 

 

"Във великото някога египетско царство властниците са се кланяли на тотеми и са разглеждали хората като ресурс, тоест роби". По тази именно причина според митрополит Николай "това общество е било застигнато от Божия гняв и е станало на прах и пустиня". "Изчезнала е културата, изчезнал е езикът, изчезнал е самият народ, ведно с владеещата го каста. Останали са едни пирамиди – паметници на богохулна арогантност, довела до затриването на цяла една цивилизация. Много важно, че фараоните са построили пирамиди, но са затрили народа си и държавата си. С богохулна арогантност, повтарям", заяви митрополитът.

 

 

 

 

Още от предизборното събитие в храма можете да видите във видеото:

 

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=CU9SJyegsM4&t=96s[/embed]

 

 

Той даде пример и със сегашното общество и с Пловдив. "Та нима градът, в който живеем, не ни дава пример за същото? Колко пластове руини от езически царства лежат под краката ни като археологически разкопки? Пловдив, градът, в който живеем днес, е изграден такъв, какъвто е, от християнската цивилизация, от християнската култура, от вярата в Христа. България, Европа, такива каквито са днес, са изградени от вярата в Христа. Изчезне ли вярата в Христа, бъдат ли пренебрегнати принципите и ценностите, за които споменахме току-що, започнем ли да се грижим само за строежите, без да зачитаме хората, и този материален свят един ден ще изчезне и ще се превърне в археологическа разкопка. Без да остави дори и една пирамида, защото експлоатираният човешки ресурс е малък, а вече е и много изтощен от експлоатацията", заяви в речта си още митрополитът.

 

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

 

 

Пловдивският митрополит Николай, станал известен със златния си часовник и луксозния си автомобил, не за първи път превръща своите проповеди в предизборна реч. Това не е и първата му скандална изцепка. През 2009 година Митрополит Николай стана световно известен с обяснението, че концертът на Мадона е виновен за трагедията с кораба "Илинден". Тогава той получи и Златен скункс от "Господари на ефира". 

 

 

 

 

МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ: ЦЕЛТА Е ПАПАТА ДА ПОСРЕЩНЕ АНТИХРИСТА (ВИДЕО)

 

 

На известния с обичта си към лукса Митрополит Николай хич не му понесе и посещението на папа Франциск у нас през юни тази година. В своя проповед пред миряни в храма "Свети Георги" в Пловдив, той изказа някои доста странни твърдения относно целта на визитите на Светия отец в България и Северна Македония. "Посещението на римския папа е политически акт, целта е да се обединят всички църкви около Рим и когато дойде Антихриста, папата да го посрещне", обясни тогава Николай на миряните. 

 

 

Източник: Фокус

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.