Сигнализирай!

Незаконно сметище тормози жители на столичен квартал (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.07.2021 г.
73
0

Незаконно сметище тормози жители на столичен квартал - от това се оплакаха пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт живеещи във "Факултета" в София.

“Враждебна” няма да търпи повече безконтролно изхвърляне на отпадъци (РЕПОРТАЖ)

Клипове, публикувани във Facebook от потребителя Емил Стойчев насочиха вниманието ни към проблема. На тях виждаме много отпадъци, част от които горят. Мястото, на което са заснети кадрите, е в непосредствена близост до Западен парк.

Според застаналите пред камерата ни причина за трупането на отпадъци там е най-вече липсата на достатъчно кофи за отпадъци в района. Оплакват се и от нередовно сметосъбиране.

По думите на хората, живеещи там, от години се подават сигнали до различни институции. Сред тях Столична община, район "Красна поляна", Столичния инспекторат и дори 112. Въпреки това не са предприети мерки за отстраняване на сметището.

Жителите на квартала споделят също, че това е единственият им достъп до намираща се наблизо спирка на обществения транспорт. От другата страна на сметището има и училище. Непоносимата миризма и бактериите често са пречка на хората да преминат към парка и това ги откъсва от града.

Незаконно сметище тормози жители на столичен квартал
Други подобни случаи

Подобни незаконни сметища има в много населени места. Наскоро ви показахме протест на жители на "Враждебна", където гледката е дори по-страшна.

По-рано репортерът ни Дани Йорданов показа огромно незаконно сметище край Самоков, което беше разчистено след нашите репортажи.

Самоков се превръща в море от отпадъци (РЕПОРТАЖ)

Призивът ни към институциите

Живеем в 21-ви век. Недопустимо е в европейска столица да се допуска квартал да изглежда по този начин - независимо от предразсъдърците към хората, живеещи там. Надяваме се от Столична община, район "Красна поляна" и Столичния инспекторат да се сезират и да намерят решение на този проблем.

Ние ще проследим как институциите ще подходят към случая, а вие сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Незаконно сметище тормози жители на столичен квартал

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.